Nieuwsbrief

← Vorige

Tournée Minerale

Ga de uitdaging aan en drink in februari 2018 één maand lang geen alcohol.       

In 2017 sloegen De DrugLijn en Stichting tegen Kanker de handen in elkaar. Met ‘Tournée Minérale’ daagden ze iedereen uit om een maand lang geen alcohol te drinken. Het enthousiasme was enorm: meer dan 120.000 Belgen schreven zich in. De redenen om mee te doen waren heel uiteenlopend: om te werken aan de gezondheid, om te zien of de uitdaging vol te houden was, om kankeronderzoek te steunen... Dat er goede redenen zijn om een maand geen alcohol te drinken is duidelijk. Dat zijn trouwens geen loze woorden. UGent deed een onderzoek bij de deelnemers van vorig jaar. 9 op de 10 zei minstens één van de voordelen ervaren te hebben.

Tournée Minérale werd in geen tijd een begrip. Dus gaan we in februari 2018 voor een tweede editie. Hopelijk samen met jou! Het maakt niet uit of je nu voor de eerste keer meedoet, of al vaker een maand alcoholvrij door het leven ging. Een maand stilstaan bij je alcoholgebruik, levert je alleen maar voordelen op.

Voor wie?

Iedereen kan deelnemen aan Tournée Minérale. Je kan ook je bedrijf, je sportclub, je vriendengroep... als team inschrijven.

Wie kan Tournée Minérale organiseren?

Maak samen met je vrienden, collega's, sportvrienden en/of je vrienden een Tournée Minérale team en bewijs samen dat je geen alcohol nodig hebt om plezier te maken. 

Waarom?

Een maand geen alcohol drinken, heeft verschillende voordelen, zoals een betere nachtrust, een fitter gevoel, geldbesparing, ... 

Praktisch 

  • Schrijf alvast jezelf en je organisatie in, en sluit je aan bij de Facebook-pagina en het Facebook-event. Iedere deelnemer is een extra ambassadeur van de campagne.
  • Plan de campagne in in je werking: wat kan jij de komende maanden doen om de campagne bekend te maken bij potentiële deelnemers, en om hen te motiveren om deel te nemen? Hoe meer initiatieven genomen worden, hoe sterker de campagne zal staan.
  • Via de Toolbox voor professionals kan je als organisatie of team flyers, affiches, pins en polsbandjes aanvragen. De pins en polsbandjes zijn bedoeld om te verdelen onder mensen die zich engageren om deel te nemen. 
  • Meer informatie op https://www.tourneeminerale.be/

 

KICK-OFF IN HET WAASLAND

Kick-off van de campagne Tournée Minérale in het Waasland. Iedereen die zich deze namiddag inschrijft en zich engageert om een maand lang geen alcohol te drinken, krijgt een gratis drankje van The Mocktailclub.

--> zaterdag 20 januari van 14 tot 17u in het Waasland Shopping Center

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen