Nieuwsbrief

Kaart: Veerkrachtig Waasland

Ondersteun je acties met kaartjes van Veerkrachtig Waasland. Via het stellen van eenvoudige en alledaagse vragen worden mensen aangezet om met elkaar te praten, om hulp te vragen en om te rekenen op vrienden. Verder wordt er ook verwezen naar de website van Fit in je hoofd waar je o.a. meer informatie vindt over de 10 tips om je veerkracht te versterken. 

Daarnaast geven de kaartjes een overzicht van waar mensen terecht kunnen voor een babbel of voor hulp. Deze kaartjes kunnen meegenomen of uitgedeeld worden. Ze kunnen ook door hulpverleners gebruikt worden als doorverwijskaartjes.

Voor wie?

Algemene bevolking

Wie kan dit materiaal bestellen?

Lokale besturen, OCMW’s, wijkgezondheidscentra, huisartsen, apothekers, scholen, CLB’s, bedrijven …

Praktisch

1. Downloaden: Je kan de kaartjes gratis downloaden en zelf (af)drukken.

2. Bestellen: Je kan je bestelling van gedrukte kaartjes doorgeven via eva.vanmaele@logowaasland.be. Kostprijs: 10 euro per 100 kaartjes (minimumbestelling). We rekenen een administratieve kost van 2,5 euro per bestelling + de reële verzendingskost. Wanneer je de materialen zelf afhaalt, vervalt de verzendingskost. Na bestelling ontvang je van ons een factuur.

Waarom?

Geestelijke gezondheid bevindt zich nog sterk in een taboesfeer. Het is dus niet altijd evident om hulp te vragen. Op de achterkant van de kaartjes staan enkele laagdrempelige adressen waar mensen hulp kunnen vragen. De kaartjes kunnen meegenomen worden naar huis, waar de informatie in alle anonimiteit kan bekeken worden.

Meer weten of actie ondernemen?

Eva Van Maele

Eva.van.maele@logowaasland.be

03 766 87 78

← Vorige

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen