Nieuwsbrief

Op zondag 22 oktober gaf Waasland-Beveren samen met Logo-Waasland en Gezond Leven het startschot van de Wase stappenderby.
Werk je als eerstelijnszorgverlener? Dan is de nieuwe richtlijn valpreventie voor thuiswonende ouderen een must om door te nemen.
evv
In het voorjaar 2018 organiseert het EVV voor de eerste keer een vierdaagse opleiding 'Expert valpreventie bij ouderen' voor professionele zorgverleners.
De preventiesector zet een ‘gezonde’ koers naar de lokale verkiezingen 2018. Een partij die zich niet naar de burger, maar naar politici richt… op zijn minst bijzonder!
De actieve voedingsdriehoek bestaat 20 jaar. Ontdek de herziene versie van het Vlaamse voorlichtingsmodel voor voeding, beweging en lang stilzitten: de voedings- en bewegingsdriehoek!
De griepvaccinatieperiode loopt van half oktober tot half november. Wil je mee griep helpen voorkomen? Zorg dat risicopersonen zich elk jaar laten vaccineren.
Bijna 60% van wie psychische problemen heeft, praat er niet over en zoekt geen hulp. De campagne wil duidelijk maken dat iedereen hier een rol in kan spelen.
Schrijf je klas in, blijf rookvrij en win! Jaarlijks gaan duizenden jongeren de uitdaging aan om zes maanden rookvrij te blijven of het te worden.
Teken leven overal: in je tuin, in de duinen, in het bos, ... Ze kunnen zich vastbijten in je huid en zo kan je ziek worden
Vanaf 1 juni zullen ook 55-jarige Vlamingen automatisch een uitnodiging met gratis stoelgangtest ontvangen.
Vanaf dit najaar bestaat er ook een versie van de Goed-Gevoel-Stoel speciaal voor de werksetting. Een goed-Gevoel-Stoel helemaal op maat voor sociale economiebedrijven.
De tabakstop app geeft tips, advies en feedback op maat aan rokers die willen stoppen. Moeilijk momentje? De paniekknop helpt hen erdoor. Wie rookt, maar (nog) niet wil stoppen, vindt op de app heel wat informatie.
Laat leerlingen uit de basisschool elke dag minstens één kwartier bewegen en leg mee de afstand naar de zon af!
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen