Nieuwsbrief

← Vorige

Bevolkingsonderzoek Borstkanker


Dankzij het bevolkingsonderzoek kunnen vrouwen tussen 50 en 69 jaar zich gratis laten onderzoeken op borstkanker. Om de 2 jaar krijgen zij een kwaliteitsvolle screeningsmammografie aangeboden. Ze ontvangen daarvoor een uitnodiging per post.

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker onder vrouwen. Liefst 1 op de 9 krijgt met de ziekte te maken. Het risico om borstkanker te krijgen neemt toe met de leeftijd. 3 op de 4 vrouwen bij wie borstkanker ontdekt wordt, is ouder dan 50 jaar. Per 1.000 borstkankeronderzoeken worden 7 tot 9 vrouwenlevens gered.

Voor wie?

Vrouwen van 50 tot en met 69 jaar

Wie kan informeren over het bevolkingsonderzoek naar borstkanker?

Lokale besturen, OCMW’s, huisartsen, welzijnsorganisaties…

Oktober = actiemaand Bevolkingsonderzoek Borstkanker

In oktober wordt het Bevolkingsonderzoek Borstkanker extra in de kijker gezet.

Praktisch

Vrouwen die niet op voorschrift van een arts zijn gescreend, krijgen om de twee jaar een uitnodiging in de brievenbus. Daarmee kunnen ze zich gratis laten onderzoeken bij een erkende radioloog of in de mammobiel.

Kijk ook eens op www.bevolkingsonderzoek.be/borstkanker.

Het Logo zet je op weg

Logo-Waasland ondersteunt je bij acties om vrouwen te informeren over het Bevolkingsonderzoek Borstkanker. Je kan bij ons terecht voor ondersteuning bij acties en voor het aanvragen van een infosessie of materiaal. Zet jij tijdens de actiemaand oktober het Bevolkingsonderzoek Borstkanker ook in de kijker?

Ook artsen en andere zorgverleners kunnen bij het Logo terecht voor deskundigheidsbevordering in samenwerking met Domus Medica en het Centrum voor Kankeropsporing of voor het aanvragen van een factsheet of sensibiliseringsmateriaal. In deze folder lees je hoe je als arts de deelname van je patiënten aan de bevolkingsonderzoeken kan opvolgen en hoe je deelneemt aan het huisartsenproject.

Meer weten of actie ondernemen?

Inge Vervondel

inge.vervondel@logowaasland.be

03 766 87 78

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen