Nieuwsbrief
← Vorige
Gevoelsmuur of gevoelsstand met gevoelsbuttons (emoji's)
Hoe vaak krijg je de vraag ‘Hoe is’t?’. En hoe vaak antwoord je dan snel ‘goed’? Gevoelens kunnen je overweldigen, opdringen, je uit je concentratie halen of je rust verstoren. Maar hoe voelen mensen zich echt? Misschien wel een beetje gestrest, moe, enthousiast of trots?
Met de gevoelsbuttons breng je spreken over gevoelens onder de aandacht. Ze motiveren tot gesprek en nodigen uit voor een open dialoog. Laat iedereen een button opspelden en spreek erover.
Op elke gevoelsbutton staat de link naar naar www.noknok.be (12 tot 16 jaar). Een website die tips aanreikt aan jongeren om om veerkrachtiger in het leven te staan. Op elke button staat ook de link naar www.geluksdriehoek.be.
Doordat er 12 verschillende buttons (trots, enthousiast, hoopvol, tevreden, gelukkig, triest, bezorgd, gestrest, moe, onzeker, verliefd en ontevreden) worden aangeboden met aangename en minder aangename gevoelens willen we ook het stigma om te praten over moeilijkere gevoelens verminderen. Omdat het niet voor iedereen (kinderen, laaggeletterden, mensen met een beperking,…) eenvoudig is om een gevoel voor te stellen bij een bepaald woord, werden deze woorden verduidelijkt met emoticons. Zo kan er in elke doelgroep gewerkt worden rond het delen van emoties.
Voor wie?
Je kan de buttons gebruiken in de klas, op een schoolevenementen, in de kinderopvang, .... Ook voor zorgorganisaties die werken met kwetsbare groepen (anderstaligen, laaggeletterden,...) zijn deze buttons te verkiezen boven de versie met tekst.
Aan de slag
Logo-Waasland stelt twee manieren voor om de buttons te gebruiken: zelf een gevoelsmuur maken of een gevoelsstand ontlenen.
MAAK JE EIGEN GEVOELSMUUR
Maak zelf een muur gevuld met gevoelsbuttons. De buttons zijn bijvoorbeeld gemakkelijk te bevestigen op een piepschuimen plaat of doek.
Je kan kiezen om:
- de buttons op voorhand op een muur te spelden en de doelgroep er eentje te laten kiezen en dat bij zichzelf op te spelden. Op die manier tonen mensen aan elkaar hoe ze zich voelen.
- de doelgroep een button te laten kiezen om op de muur te spelden. Op die manier krijg je een beeld van hoe mensen in je organisatie/groep zich voelen.
Praktisch: Je kan buttons aankopen bij Logo-Waasland vzw. Eén set van buttons bestaat uit 100 buttons (ongeveer 8 van elk).
Door subsidies van de overheid om te werken rond mentaal welbevinden, kunnen we deze buttons tijdelijk aan een uitzonderlijk lage prijs aanbieden. De prijs per pakket bedraagt 3 euro (+2,5 administratiekosten). Hierbij ontvang je ook een affiche waarmee je de algemene boodschap van de actie verspreidt.
CREEER EEN KLEURRIJKE GEVOELSSTAND
Is zelf een muur maken geen optie? Ga dan voor de gevoelsstand.
Praktisch: Je kan een stand gratis ontlenen bij Logo-Waasland vzw. De stand bestaat uit 2 roll-upbanners en 12 lege bokalen voor buttons.
De bokalen kan je vullen met één type button per bokaal. De buttons bestel je apart per pakket van 100. De prijs per pakket bedraagt 3 euro (+2,5 administratie kosten).
Je kan kiezen om:
- De doelgroep een button te laten kiezen en dat bij zichzelf op te spelden. Op die manier tonen mensen aan elkaar hoe ze zich voelen.
- De doelgroep een button te laten kiezen om op een muur/wand te spelden. Op die manier krijg je een beeld van hoe mensen in je organisatie/groep zich voelen.
Extra
De gevoelsmuur en gevoelsstand zijn goed uit te breiden met het promotiemateriaal van de Geluksdriehoek en NokNok.
- Folders, affiches, postkaarten, roll-upbanners van de Geluksdriehoek
- Postkaarten, affiches, stickers van de NokNok-campagne (12-16j)
Werk je met een doelgroep waarbij het gebruik van buttons niet ideaal is (bijvoorbeeld kleuters)? Kies dan voor stickers. Meer info vind je hier.
Werk je met volwassenen? Dan kan je ook kiezen voor de buttons met tekst in plaats van emoji's. Meer info vind je hier.
Bestellen?
Klik in de balk rechts op het materiaal om naar de webshop te gaan.
Meer weten of vragen?
Contacteer info@logowaasland.be of de themawerker Geestelijke Gezondheid
TEL 03 766 87 78