Nieuwsbrief

Nieuw! Kleurrijk Gezond - nu tijdelijk gratis

Het project Kleurrijk Gezond wil de basiskennis over gezond eten en bewegen op een interactieve manier vergroten. Het richt zich specifiek op de culturele diversiteit in onze samenleving.

Vijftien procent van de totale Vlaamse bevolking is van vreemde origine. Ook voor hen is gezond eten en bewegen een aandachtspunt. Bij bepaalde etnisch-culturele minderheden komen diabetes type 2 en obesitas vaker voor dan bij de autochtone gemeenschap. De bestaande materialen om te informeren over voeding en beweging bleken te kort schieten voor deze doelgroep. Het project Kleurrijk Gezond wil deze leemte opvullen.

Subsidies voor organisaties die Kleurrijk Gezond organiseren

De vergoeding voor een vorming bedraagt 60 euro per begonnen uur, met een minimum van 120 euro per sessie (+verplaatsingsonkosten). Maar Logo Waasland vzw kan als lanceringsaanbod (tot en met juni 2019) een aantal sessies van Kleurrijk Gezond gratis aanbieden! Bereik je als organisatie een diverse doelgroep en heb je interesse in Kleurrijk Gezond? Laat het Logo zo snel mogelijk de datum en het tijdstip weten van wanneer je dit wil inplannen en we zoeken voor jou een geschikte lesgever.

Inhoud van de vorming

Kleurrijk Gezond maakt gebruik van beeldmateriaal en interactieve oefeningen. Ervaringsuitwisseling staat voorop tijdens de twee uur durende sessies onder begeleiding van opgeleide lesgevers. De focus van de sessie kan je als organisatie zelf mee bepalen door één of meerdere basismodules te kiezen uit onderstaand overzicht. Of door te kiezen voor een kant-en-klare sessie. Wil je meer weten over gezond opvoeden? Ontdekken hoe je meer kan bewegen? Iets bijleren over verborgen suikers en vetten? Allemaal mogelijk binnen Kleurrijk Gezond!

Kleurrijk Gezond is ontwikkeld door Antwerps Integratiecentrum De8 vzw, VIGeZ, Logo Antwerpen en stad en OCMW Antwerpen. Het project wordt nu uitgetest in de rest van Vlaanderen.

logo project Kleurrijk Gezond
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen