Nieuwsbrief

← Vorige

Rookstopcursus in groep

Rookstop in groep

Sommige rokers stoppen zonder hulp of vragen advies aan hun huisarts of apotheker. Voor anderen werkt een groepscursus beter.
 
Hoe zo’n groepscursus werkt? In 8 sessies stoppen mensen samen met roken. Onder begeleiding van een tabakoloog, dat is een erkende rookstopbegeleider. In de groep vinden mensen steun. Iedereen heeft hetzelfde doel voor ogen, er kan veel gedeeld en gelachen worden. Een sessie duurt ongeveer anderhalf uur.
 
Voordat de 8 rookstopsessies starten kan je een infosessie organiseren om mensen warm te maken om deel te nemen aan een groepscursus. Dit verhoogt het aantal deelnemers aan de rookstopcursus.

Voor wie?

Rokers die in groep willen stoppen

Wie kan een rookstopcursus in groep organiseren?

Lokale besturen, OCMW’s, CLB’s, scholen, huisartsen, welzijnsorganisaties, bedrijven…

Het Logo zet je op weg

Via het Logo kun je beroep doen op een tabakoloog om de cursus te begeleiden. Je kunt bij ons ook terecht voor promotiemateriaal.

Praktisch

De rookstopcursus bestaat uit een vrijblijvende informatiesessie en een cursus van acht bijeenkomsten, gespreid over een drietal maanden:

  • Infosessie: een tabakoloog licht de werking van de rookstopcursus toe. Geïnteresseerden beslissen nadien of ze deelnemen. (kostprijs: 120 euro + verplaatsingskosten)
  • Groepscursus (acht sessies): tijdens de cursus werkt de groep aan de motivatie en de obstakels die de stoppers tegenkomen. De tabakoloog bereidt de groep voor op de rookstopdag en traint hun vaardigheden om herval te voorkomen.
  • Diploma-uitreiking: wie de cursus succesvol afrondt, ontvangt een diploma. Dat reikt de tabakoloog uit op een feestelijke bijeenkomst of receptie.

Dankzij het financieringssysteem van de Vlaamse Overheid betaalt de roker enkel een persoonlijke bijdrage. Iemand met recht op verhoogde tegemoetkoming of jonger dan 21 betaalt 3 euro per groepssessie. Zonder verhoogde tegemoetkoming is dit 6 euro per groepssessie. Rechtstreeks aan de tabakoloog te betalen.

Jij zorgt voor een locatie waar de cursus door kan gaan.

Meer weten of actie ondernemen?

Fenne-Chien Huylebroeck

fenne-chien.huylebroeck@logowaasland.be

03 766 87 78

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen