Nieuwsbrief

Tournée Minérale - stoel gaat op toer.

De Tournée Minérale-stoel gaat op toer door het Waasland! Tijdens de KICK-OFF van de campagne in het Waasland op vrijdag 18 januari hieven burgemeesters en schepenen het glas met een mocktail van The Mocktailclub.
Al wie zich die namiddag in het Waasland Shopping Center registreerde, kreeg een gratis mocktail.

Dit jaar ging ook de Tournée Minérale stoel op toer in Waasland. Overal waar je de stoel tegenkomt, kan je een foto of selfie nemen, hem online zetten met de #TM19Waasland en zo kans maken op een waardebon van 50 euro van het Waasland Schoppingcenter.

Een initiatief van Drugpunt, CGG Waas en Dender en Logo-Waasland.

 

Tournée Minérale

In februari 2019 gaat de derde editie van Tournée Minérale van start: Stichting tegen Kanker en VAD/De Druglijn roepen dan alle Belgen op om even stil te staan bij hun alcoholconsumptie door een maand geen alcohol te drinken. De actie was de voorbije twee jaar een overdonderend succes en werd zeer positief onthaald door de deelnemers. Bijna één volwassen Belg op vijf nam deel en 92% van de deelnemers zegt opnieuw te willen meedoen.

Alcohol: geen onschuldig product

Een glas wijn bij het eten, een pint na het sporten, voor velen maakt het deel uit van de routine. Toch zijn er heel wat risico’s aan verbonden. Alcohol heeft, ook als je weinig drinkt, invloed op bijna alle organen in het lichaam en hangt samen met ongeveer 200 verschillende aandoeningen.

Op je gezondheid

Schrijf je dus in en drink een maand lang geen alcohol. Je lichaam krijgt zo de tijd om te recupereren van je gebruikelijke alcoholconsumptie. Daar zijn voordelen aan verbonden: sommige mensen slapen beter, anderen hebben meer energie, je werkt ermee aan een gezonder gewicht… Veel deelnemers voelen zich gewoon beter in hun vel.

Februari zonder alcohol

Februari wordt opnieuw de alcoholvrije maand. En wat voor één! Surf naar www.tourneeminerale.be en daag vrienden uit, ga naar een Tournée Minérale-evenement (of laat weten dat je er zelf één organiseert) of ontdek heerlijke recepten.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen