Nieuwsbrief

← Vorige

Vormingsaanbod Gezonde Voeding en Beweging

Als organisatie kan je via Logo-Waasland beroep doen op een freelance diëtiste die infosessies/workshops geeft omtrent gezonde voeding of een bewegingsdeskundige die een infosessie geeft rond beweging en sedentair gedrag. Er wordt telkens vertrokken vanuit de voedingsdriehoek en/of bewegingsdriehoek. Onze freelance diëtistes en bewegingsdeskundigen zijn hiervoor allemaal specifiek opgeleid doordat  zij training(en) volgden bij het Vlaams Instituut Gezond Leven.

Infosessie/workshop ‘Wat is gezonde voeding?’

In de infosessie wordt de uitgangspunten van de driehoek toegelicht en worden tips gegeven om ermee aan de slag te gaan. 

Aan deze infosessie kan op maat van jouw organisatie een kookworkshop worden gekoppeld. Mogelijke thema's: gezonde brooddoos, gezonde lunch, gezond ontbijt, gezonde tussendoortjes.

Duur: +/- 2 uur - afhankelijk van de koppeling met kookworkhop

Infosessie/workshop 'Bewegingsdriehoek'

Zit niet te lang stil aan je bureau. Wandel voldoende rond. Je wordt vast om de oren geslagen met dergelijk advies. Om je eigen bestwil. Maar waaróm is bewegen dan zo gezond – en lang stilzitten niet? Een gezonde levensstijl vraagt om een gezonde mix van bewegen, staan en zitten. Dát is geen geheim. Maar hoe lang ben je dan het best minimaal in actie? En hoe lang mag je maximaal stilzitten? In een gezonde bewegingsmix wisselen zitten, staan en bewegen zich af. Hoe je dat het best aanpakt, geeft de bewegingsdriehoek je heel helder weer. In deze infosessie kom je alles te weten over gezond leven en bewegen.

Duur: +/- 2 uur

Vorming Gezond opgroeien

De vorming Gezond opgroeien helpt ouders en opvoedingsverantwoordelijken bij voedingsgerelateerde opvoedingsvragen. Ook in deze sessie wordt vertrokken van de nieuwe voedings- en bewegingsdriehoek, maar legt de diëtist ook uit waarom snoep en frietjes er gemakkelijk ingaan en waarom velen hun neus ophalen voor gezonde voeding zoals groenten en vis. Ze staat stil bij wat gezond eten en bewegen betekent voor kinderen en wat een ouder hieraan kan doen. En krijgt antwoord op vragen als: je kind eet geen groenten, hoe kan je het toch overtuigen?; zijn fruitsap en chocolademelk gezond?; moet het bordje altijd leeg zijn? …

Duur: 2 uur - Doelgroep: ouders en begeleiders van kinderen (2.5 tot 12 jaar) 

Winkeloefening

De winkeloefening is ontwikkeld om de consumenten op een bewuste en kritische manier inkopen te leren doen. Na een korte theoretische inleiding volgen praktische oefeningen waarbij de deelnemers etiketten leren lezen en producten vergelijken. De winkeloefening kan georganiseerd worden in een supermarkt of in een lokaal waar de diëtist de nodige productverpakkingen voorzien. Het wordt altijd gegeven door een diëtist(e) die hiervoor een training bij het Vlaams Instituut Gezond Leven heeft gevolgd.

Duur: 2 uur

Kleurrijk gezond

Kleurrijk Gezond is een informatiepakket om de basiskennis over gezond eten en bewegen te vergroten. Het bevat veel beeldmateriaal, oefeningen, veelgestelde vragen … . Met het pakket organiseer je infosessies voor jouw doelgroep. Je kan het zelf op maat samenstellen door 1 of meerder van de in totaal 10 modules te kiezen

Duur: +/- 2 uur (afhankelijk van de keuze van de modules)

Voor wie? 

Algemene bevolking 

Wie kan een vorming aanvragen? 

Lokale besturen, scholen, welzijnsorganisaties …

Praktisch

Je kan tegen betaling beroep doen op deze freelance diëtisten of bewegingsdeskundigen. De vergoeding voor een infosessie of workshop bedraagt 60 euro per begonnen uur, met een minimum van 120 euro per sessie (+verplaatsingsonkosten).

Daarnaast bekijken we graag samen met jou hoe we een vorming/infosessie/workshop kunnen uitwerken op maat van jouw organisatie. 

Meer weten of actie ondernemen?

Eva Van Maele

eva.van.maele@logowaasland.be

03 766 87 78

 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen