Nieuwsbrief

De toer van de Tournée Minérale-stoel start op 18 januari! Burgemeesters en schepenen heffen het glas en bezoekers van het Waasland Shopping Center kunnen zich inschrijven voor Tournée Minérale.
tournee minerale banner
Vlaanderen trekt extra geld uit om vaccins aan te kopen voor de inenting van jongens tegen het Humaan Papillomavirus (HPV) vanaf volgend schooljaar.
De Week van de Valpreventie (WvdV) gaat in 2019 door van 22 tot en met 28 april. Deze editie staat in het teken van valangst.
In februari start de derde editie van Tournée Minérale. Stichting tegen Kanker en VAD/De Druglijn roepen Belgen op om stil te staan bij hun alcoholconsumptie door een maand geen alcohol te drinken.
Alcohol is nog steeds de meest gebruikte drug bij jongeren, maar ze beginnen er wel steeds later mee. Dat blijkt uit de leerlingenbevraging van het Vlaams expertisecentrum voor Alcohol en andere Drugs
De vorige campagne bleek zeer effectief. Het aantal kinderen dat thuis in de sigarettenrook leeft, daalde (tussen 2016 en 2018) van 68.000 naar 36.000.
banner Binnen roken is nooit oké
Woonzorgcentra kunnen binnenkort ondersteuning krijgen bij de implementatie van methodieken. De inschrijvingen voor het project ‘procesbegeleiding voor preventie in woonzorgcentra' zijn geopend.
Deelnemers aan bevolkingsonderzoeken naar kanker worden steeds sneller doorverwezen. Dat blijkt uit het jaarrapport 2018 van het Centrum voor Kankeropsporing en de Stichting Kankerregister.
Het Agentschap Zorg en Gezondheid lanceerde onlangs de Gezondheidsindicator Mobiliteit, een online tool om de gezondheidsimpact van het wegverkeer in alle gemeentes in Vlaanderen te vergelijken.
Maak werk van een gezondheidsbeleid en pak uit met één of meerdere projecten of materialen. Laat je inspireren bij het opstellen door ons aanbod, zowel voor lager, secundair als personeel.
Ben je op zoek naar methodieken, materialen of diensten om binnen jouw organisatie te werken rond gezondheidspromotie? Dan kan je terecht op de website www.preventiemethodieken.be.
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen