Nieuwsbrief

← Vorige

10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

Van 1 tot 10 oktober tellen we samen af naar de Werelddag van de Geestelijke Gezondheid. Tien dagen waarin we extra stilstaan bij het belang van een goede veerkracht. Veerkracht is dat wat je nodig hebt om je goed in je vel te voelen, kleine of grote tegenslagen te verwerken en er sterker uit te komen. Je kan dit zelf trainen: praten met anderen, voldoende bewegen of nieuwe dingen uitproberen.

Onder het motto ‘Samen Veerkrachtig’ nodigen we je uit om een actie te organiseren die aanmoedigt tot het verhogen van de veerkracht. De 10-daagse is het uitgelezen moment om mensen bewust te maken van het belang van een goede geestelijke gezondheid. Wist je dat 1 op 4 Vlamingen ooit te maken krijgt met ernstige psychische problemen? Of het nu gaat over een tijdje niet goed in je vel zitten of over psychische stoornissen, mensen durven er moeilijk over te praten. Het is nog altijd taboe om te praten over onze geestelijke gezondheid in het algemeen en psychische problemen in het bijzonder. Dit taboe beïnvloedt het leven van mensen met een psychische kwetsbaarheid en dat van hun naasten. Het heeft invloed op hun herstel, hun terugval, hun welbevinden en hun zelfstigma. Als samenleving moeten we ons hiervan bewust zijn. In de inspiratiegids van 2018 worden acties die extra inzetten op het doorbreken van het taboe in de verf gezet. Samen kunnen we van Vlaanderen een plek maken waar geestelijke gezondheid de aandacht krijgt die ze verdient!

Voor wie?

Iedereen 

Wie kan iets voor de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid organiseren?

Alle organisaties die willen werken aan geestelijke gezondheid en veerkracht

Waarom?

'Samen Veerkrachtig' is de rode draad en dat is geen toeval. Veerkracht is datgene wat je nodig hebt om na een mentale tik een frisse start te nemen. Veerkracht helpt ieder van ons omgaan met de kleine en grote uitdagingen van het leven. Zorg dragen voor elkaar, dat is zorgen voor veerkracht.  

 

Inspiratie nodig?

In onze inspiratiegids aan die is onderverdeeld naar doelgroep. Het aanbod bestaat enerzijds uit promomaterialen en anderzijds uit een aanbod aan activiteiten, gaande van eenvoudige acties die weinig tijd of inspanning vragen naar meer uitdagende. 

In onze inspiratiegids vind je tips over hoe je jouw actie 'Samen Veerkrachtig' zichtbaar kan maken. Vervolgens worden er acties voorgesteld per doelgroep: volwassenen, jongeren, ouderen, kansengroepen en werknemers. Acties die bijdragen aan het doorbreken van het taboe herken je aan het lampje. Snuister door deze lijst en zoek naar een aanbod dat bij jou past. 

1/ Selecteer je actie in de inspiratiegids

2/ Registreer je actie en bestel je promotiematerialen via het online deelnameformulier. Je kan ook heel wat materialen zoals affiches, kaartjes en placemats gratis downloaden en zelf (af)drukken.

3/ Maak je actie bekend. Logo-Waasland zegt het verder op www.samenveerkrachtig.be en via nieuwsbrief en facebook.

4/ Doe je actie. Bezorg je foto’s en verslag aan eva.van.maele@logowaasland.be.

Aan de slag 

Meer weten of actie ondernemen?

Eva Van Maele

eva.van.maele@logowaasland.be

03 766 87 78

Materialen

Postkaart: Hoe gaat het?
voorkant postkaart
E-mailbanner: NokNok
Sticker: NokNok
Postkaart: NokNok
Affiche: NokNok
Folder: Fit in je hoofd
Fit in je hoofd
Affiche: Fit in je hoofd
Affiche
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen